Matolcsy György szerint az egykulcsos jövedelemadó hazai konstrukciója azért védendő, mert szinten tartotta a fogyasztást, azért pedig különösen, mert - és e poszt szempontjából ez az érdekes - lehetővé tette a hazai megtakarítások állampapírba történő befektetését, amely nélkül nem lenne sikersztori az, ami sikersztori.

Az egykulcsos jövadó évente közel félezer milliárdos tétel, ennyit enged el a magyar államháztartás a bevételeiből, amely összeg nagyobb, mint amennyit a Fidesz által erkölcsi botrányként felmutatott MANYUP rendszer évente bevétel elmaradásként jelentett.

A MANYUP rendszer létezése azért lett a 2010-es választások után (hirtelen, fülkeforradalmi hevületből) megfellebezhetetlen és gigantikus erkölcsi botrány a magyar jobboldal szemében, mert az állam pénzét engedte el úgy, hogy azt aztán ugyanaz az állam kamatra kölcsönvette.

Most, az egykulcsos jövadó jelentős része esetében a jobboldal azt ünnepli, pont ugyanazt, amelyről pár éve mint erkölcsi botrányról háborgott, mint amely a magyar állammal szemben elkövetett merénylet volt, szó szerint szándékos kiba....s.

Ez annyira gáz, hogy megérne egy milliós békemenetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyetmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr505648195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2014.03.01. 16:52:35

Az egykulcsossal a magyar állam nem elenged a bevételeiből, hanem nem rabolja ki az állampolgárait.

Nagy különbség, érdemes lenne egyszer nem komcsi szemüveggel nézned a kérdést.

A MANYUP államosítás nem lett volna gond, ha okosabban költik el a pénzt ill. ha egységesen mindenkire vonatkozik.

Megjegyzem az egykulcsos miatt a magánszektorban maradó + jövedelem tette lehetővé, hogy az elmúlt 3 év alatt jelentősen leépüljenek a magánszektor adósságai.
süti beállítások módosítása