Matolcsy György szerint az egykulcsos jövedelemadó hazai konstrukciója azért védendő, mert szinten tartotta a fogyasztást, azért pedig különösen, mert - és e poszt szempontjából ez az érdekes - lehetővé tette a hazai megtakarítások állampapírba történő befektetését, amely nélkül nem lenne sikersztori az, ami sikersztori.

Az egykulcsos jövadó évente közel félezer milliárdos tétel, ennyit enged el a magyar államháztartás a bevételeiből, amely összeg nagyobb, mint amennyit a Fidesz által erkölcsi botrányként felmutatott MANYUP rendszer évente bevétel elmaradásként jelentett.

A MANYUP rendszer létezése azért lett a 2010-es választások után (hirtelen, fülkeforradalmi hevületből) megfellebezhetetlen és gigantikus erkölcsi botrány a magyar jobboldal szemében, mert az állam pénzét engedte el úgy, hogy azt aztán ugyanaz az állam kamatra kölcsönvette.

Most, az egykulcsos jövadó jelentős része esetében a jobboldal azt ünnepli, pont ugyanazt, amelyről pár éve mint erkölcsi botrányról háborgott, mint amely a magyar állammal szemben elkövetett merénylet volt, szó szerint szándékos kiba....s.

Ez annyira gáz, hogy megérne egy milliós békemenetet.

süti beállítások módosítása